Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

hoe lang boekhouding bewaren

Dit in tegenstelling tot de particulieren. Algemene regel Het antwoord van de federale overheidsdienst Financiën is even kort als duidelijk.


Hoe Lang Moet U Uw Boekhouding Bewaren Cloudhints

De boekhoudkundige documenten en alle stukken aan de hand waarvan het bedrag van de belastbare inkomsten kan vastgesteld worden moeten bewaard worden gedurende de 7 jaren of de 7 boekjaren die volgen op de belastbare periode waarop ze betrekking hebben.

. Vele zelfstandigen en ondernemers bewaren hun boekhouding zolang mogelijk maar wat zijn nu juist de wettelijke termijnen en richtlijnen. Voor meer informatie raadpleeg de website van de belastingdienst. Administratie inrichten dagelijks. Dit moet u bewaren van de fiscus.

Sommige bewijsstukken moet u langer bijhouden bv. De basisgegevens uit uw administratie zoals bijvoorbeeld de debiteuren- en crediteurenadministratie de in- en verkoopadministratie en het grootboek moet u altijd 7 jaar bewaren. Ook als je bijvoorbeeld je bedrijf uitschrijft bij de. Op de website van de Belastingdienst staat welke administratieve gegevens u moet bewaren en hoe lang.

Wijze waarop de boekhouding moet worden gevoerd zijn impliciet ook fiscaal van toepassing tenzij de fiscale wet-geving uitdrukkelijk voorziet in afwijkende bepalingen. Dit moet tot het verstrijken van het. Bewaar uw administratie op een geordende manier en houd het bij eenmalig. Een eis van de Belastingdienst.

Dat is verplicht omdat de Belastingdienst de mogelijkheid moet hebben je administratie te controleren. Dit geldt alleen voor ondernemers omdat zij een fiscale bewaarplicht hebben. Belastingdienstnl Je hebt als particulier dus niet met een strenge bewaarplicht te maken. Hoe lang moet je je bonnen bewaren voor de Belastingdienst.

Maar sommige documenten hebben een wettelijk bewaartermijn. Dit is afhankelijk van het soort gegevens. Voor de overige gegevens kunt u afspraken maken over kortere bewaartermijnen. Hoe lang moet u documenten eigenlijk bewaren.

Hoe lang financiële administratie of boekhouding bewaren. Dit staat in de wet. Ook je belastingaangifte zelf bewaar je of je boekhouder minstens zeven jaar. Daarnaast kunt u ook afspraken maken over de vorm waarin u de gegevens bewaart digitaal of.

Papiervernietiging betreft het vernietigen van papier dat u dagelijks gebruikt. Welke documenten moet je 7 jaar bewaren. Alle documenten die nodig zijn om je belastbare inkomsten te bepalen moet je minimaal zeven jaar na die belastbare periode bewaren. Grootboek Debiteuren- en crediteurenadministratie.

Bedrijven en zelfstandigen moeten hun administratie 7 jaar bewaren. Basisgegevens het grootboek de debiteuren- en crediteurenadministratie de voorraadadministratie de in- en verkoopadministratie de loonadministratie gegevens die van belang zijn voor de belastingheffing van derden. Hoe lang moet of mag u een document bewaren. Je bewaart facturen voor 7 jaar.

Het is verplicht om alle facturen die je ontvangt of verstuurt te bewaren in je administratie. Voor je boekhouding geldt de volgende regel. Voor ondernemers staat de bewaarplicht op 7 jaar. Breng en houd het op orde met ons stappenplan.

Het gaat dan over f acturen attesten en bankdocumenten. De vuistregel bestaat uit deze acties. Hoe lang moet of mag u uw. Facturen kredieten en erelonen Facturen houdt u best bij als bewijs.

Dat wil zeggen dat u dit papier niet zomaar mag weggooien en vernietigen. Volgens de bepalingen van het WIB 1992 moeten de boe-ken en bescheiden die noodzakelijk zijn om het bedrag van de belastbare inkomsten te bepalen worden bijge-houden. Hoe lang moet ik de boekhoudkundige documenten bewaren. Bedrijven klein en groot hebben wel met een strenge bewaarplicht te maken.

Hoe lang je administratie bewaren is verschillend voor een zzpondernemer of een particulier. Zoals ik je verderop uitleg is het wel in jouw voordeel om je boekhouding te bewaren. Boekhouding facturen attesten bankdocumenten. Hoe uw administratie eruit ziet mag u zelf bepalen maar u moet er wel voor zorgen dat er voldoende bewijskracht is om een controle door de fiscus zo soepel mogelijk te laten verlopen.

U moet een kopie van die documenten ook minstens 7 jaar bijhouden voor eventuele controle ook al is de hieronder vermelde bewaartermijn korter. Let daar goed op bij het opruimen en vernietigen van uw archief. Je moet boekhoudkundige documenten bewaren gedurende een periode van 7 jaar. Er zijn ook gegevens die een bedrijf 10 jaar moet bewaren.

Dat gaat verder dan de balans en de jaarrekening. Eén van de Nibud-vuistregels voor gezonde geldzaken is om uw administratie overzichtelijk in te richten én bij te houden. Daarom is het verstandig om uw administratie minimaal vijf jaar te bewaren. Zij hebben geen bewaarplicht maar het advies is wel om de administratie 5 jaar te bewaren.

Hiermee wordt bedoeld dat je als ondernemer wettelijk verplicht bent je administratie 7 jaar te bewaren. Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding bij te houden.


Pin Op Boekhouding By Paperdork


Afbeelding Leuke Quote Over Het Beroep Van Boekhouder Quote Boekhouding Beroepen Afbeeldingen


Pin Op Boekhouding By Paperdork


Hoe Lang Moet U Documenten Bewaren Boekhouding


Hoe En Hoe Lang Moet Ik Mijn Boekhouding Bewaren Cloudhints

Posting Komentar untuk "hoe lang boekhouding bewaren"